Activiteiten
Schilderijen Dorothea Voorthuis bij Brugman Art

Sinds 2006 schildert Dorothea voornamelijk vrouwenportretten uit vroegere tijden. Met veel gevoel voor kleurcompositie geeft ze vrouwen van toen een nieuw leven op het doek. De meeste, relatief grote schilderijen zijn gemaakt in olieverf. Daarnaast maakt ze, veelal op verzoek, kleine portretten met Art-graf. ,,Schilderen van portretten is een uitdaging om de gelijkenis en de ziel van de persoon te treffen”, aldus Dorothea. ,,Ik heb een voorkeur voor het maken van portretten van realistische, soms donkere vrouwenfiguren.” Inspiratie haalt Dorothea vooral uit Nederlandse schilders die in de eerste helft van de vorige eeuw furore maakten. Favorieten zijn Leo Gestel, Kees van Dongen en Jan Sluijters. Zij exposeert vanaf 2 februari gedurende de hele maand februari in Brugman Art, Herenstraat 125 Voorburg. Openingstijden: maandag 12.00 – 17.30 uur, dinsdag t/m vrijdag 09.00 – 17.30 uur, zaterdag 10.00 – 16.00 uur, zondag gesloten. Toegang gratis.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter