Nieuws
Bij NS contactloos in en uitchecken

Vanaf 31 januari kunnen treinreizigers die vol tarief tweede klas reizen – naast de OV-chipkaart – bij NS ook in- en uitchecken met de contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. U hoeft niet meer langs een kaartautomaat om een kaartje te kopen of saldo te laden, maar kunt direct inchecken en uw trein halen. Met de introductie van OVpay wordt reizen met het openbaar vervoer nog makkelijker.

In- en uitchecken met de contactloze betaalpas of creditcard is een van de nieuwe betaalvormen die de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink invoeren onder de overkoepelende naam OVpay, in samenwerking met de banken en OV-autoriteiten. In het overgrote deel van Nederland is reizen met uw betaalpas inmiddels mogelijk. Naar verwachting is het nieuwe in- en uitchecken eind maart mogelijk in het hele OV. Naast NS, is reizen met uw betaalpas vanaf 31 januari ook mogelijk in de treinen van Qbuzz (Merwedelijn), en Arriva (Limburg).

De afgelopen maanden hebben ruim 3000 reizigers meegedaan aan een pilot. Deze reizigers hadden al eerder de mogelijkheid om bij NS met een contactloze betaalpas in- en uit te checken. NS heeft geleerd van deze pilot en heeft de techniek waar nodig verbeterd om het proces zo makkelijk mogelijk te maken voor de reiziger.

,,Het in- en uitchecken voor de trein is net zo makkelijk en snel als het contactloos afrekenen van boodschappen. Het draait om gemak. Zo kun je zonder eerst een kaartje te moeten kopen, gebruikmaken van de trein”, vertelt Tjalling Smit, lid Raad van Bestuur NS. Reizen met betaalpas, of dat nou een fysieke pas is of op de mobiel, is een aanvulling op reizen met de OV-chipkaart of een (online) ticket. Smit: ,,We willen reizigers hiermee een extra keuze bieden om nog gemakkelijker met het OV te reizen.”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter