Nieuws
Eén mail en drie sets antwoorden op vragen

B&W hebben de gemeenteraad afgelopen week één mail gezonden en drie sets vragen van gemeenteraadsleden schriftelijk beantwoord. Dit ondanks de uitspraken van burgemeester Jules Bijl, gedaan in de gemeenteraadsvergadering van 17 januari: ,,Er komt veel aan. Maar uw borst maar nat. U hoeft zich als gemeenteraad niet te vervelen. Het is te eenvoudig te stellen dat wij niets doen.’’

Bijl maakte zijn opmerkingen tijdens een door CDA-fractieleider Ron van Duffelen aangevraagd debat over het uitblijven van beleidsstukken van B&W gekoppeld aan de vraag waar de ambities van de coalitie VVD, GBLV en D66 waren gebleven. Bijl wilde niet ingaan op concrete vragen over uitblijvende beleidsplannen. Hij verwees naar de lange termijn agenda en het zogenoemde projectenboek.

De mail ging over de bouw van één woning in Stompwijk. Bij de antwoorden op vragen betrof het schuldhulpverlening, daklozenopvang en energietoeslag.

De agenda van het wekelijkse beraad van B&W omvatte vorige week: antwoorden op vragen over parkeren bij de Mall (waren al gegeven), antwoorden op vragen daklozen, aanwijzen ambtenaar burgerlijke stand, oninbare vorderingen tweede helft 2022, mail woning Stompwijk, aangaan overeenkomst laaggeletterdheid, brief evaluatie jaarwisseling (was al verzonden). Voor het beraad was 3,5 uur uitgetrokken.

Bij de gemeente werken zo’n 650 mensen.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter