Nieuws
Meer geld voor geluidscherm A4

De provincie Zuid-Holland trekt 8,5 miljoen euro uit voor de aanleg van een geluidwerende voorziening langs de A4 ter hoogte van natuur- en recreatiegebied Vlietland. Dat is 1,5 miljoen euro meer dan de tot nu tot beschikbare 7 miljoen euro. Dat hebben Gedeputeerde Staten (GS) aan Provinciale Staten (PS) laten weten.

De geluidwerende voorziening gaat er zo uit zien:

= deel strand tot aan klimeiland (715 meter): grondwal van 2 meter hoogte plus zonnepanelen waardoor het geheel 3 meter hoog wordt,

= deel klimeiland – Speckeiland (842 meter): grondwal met betonnen elementen,

= deel Speckeiland – Kniplaan (1075 meter): bomen en struiken,

= deel Kniplaan – Vogelplas (1185 meter): groen en geluidscherm op buispalen.

GS vragen PS met de opzet in te stemmen. Begin 2019 spraken PS zich unaniem uit voor de opzet van een geluidwerende voorziening langs de A4 bij Vlietland. Destijds werd er 5 miljoen euro voor vrijgemaakt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter