Nieuws
Talentenklas De Driemaster op ontdekkingstocht

Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Driemaster uit Voorburg zijn gestart met de Talentenklas. De Talentenklas laat praktisch ingestelde leerlingen via uitdagende praktijkworkshops hun talenten ontdekken en kennis maken met verschillende beroepen. In opdracht van De Driemaster verzorgt Harrie Ozinga van Stichting Techniekmenu de programmering. Het programma is niet alleen leuk en leerzaam, maar helpt leerlingen bij de keuze van het voortgezet onderwijs.

De eerste workshop was direct een bijzondere: het maken van een ets naar aanleiding van een zelfportret. Gastdocent en kunstenaar Rens Krikhaar van Zee Vol Verhalen ging aan de slag met de leerlingen en leerkrachten om hun creatief vermogen te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Nadat de leerlingen een zelfportret met behulp van een spiegel getekend hadden, krasten zij de tekening over op een plastic plaat met etspennen en spijkers. Daarna rolden zij inkt over de plastic plaat. Toen begon het echte werk; het verwijderen van overtollig inkt van de plastic plaat met kranten. Een vies klusje, maar geen probleem voor deze leerlingen. Ze waren uiteraard benieuwd naar het eindresultaat. Met behulp van Rens drukten de leerlingen de tekening af met een etspers.

Meer informatie over de Talentenklas is te vinden op www.techniekmenu.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter