Nieuws
Station Zoetermeer weer open

De Nelson Mandelabrug in Zoetermeer is weer open. Voetgangers en fietsers kunnen weer gebruik maken van de brug en treinen stoppen weer op station Zoetermeer. Reizigers hoeven niet langer met de bus.

Begin december werd de Nelson Mandelabrug acuut afgesloten vanwege mogelijk instortingsgevaar. De brug van gemeente Zoetermeer is een belangrijke verbinding voor de stad en de enige manier om op station Zoetermeer te komen. Ook de RandstadRail en de A12 gaat onder de brug door.

,,De afgelopen weken is door alle betrokken partijen keihard gewerkt om de brug te herstellen. Gemeente, Rijkswaterstaat, politie, brandweer, NS, ProRail, iedereen werkte samen om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen”, zegt Helga Cuijpers, regiodirecteur ProRail. De overkapping is deels verwijderd en de brug is versterkt met een zware ondersteuning.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter