Nieuws
Subsidie voor verduurzamingsinitiatieven
Jeannette Baljeu, gedeputeerde van Zuid-Holland, heeft 6 miljoen euro subsidie toegekend aan vier projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan verduurzaming en een maatschappij zonder afval (circulariteit). Dit op basis van het programma Kansen voor West.
Baljeu: ,,Met het Kansen voor West programma stimuleren we de transitie naar een duurzame en circulaire industrie. We geven een impuls aan bedrijven die werken aan de economie van de toekomst en daarmee bijdragen aan nieuwe, duurzame werkgelegenheid. Deze 4 projecten zijn hier een mooi voorbeeld van.”

HydroCat Technology zet gemengd afval om naar duurzame brandstof. Het project ontvangt €1,7 miljoen subsidie. Vertoro produceert olie en cellulose uit zaagsel van reststromen van de houtproductie voor de meubel- en papierindustrie. Het project ontvangt  €1,1 miljoen subsidie. Asbeter werkt aan een verwerkingstechnologie voor asbest waardoor de asbestvezel veilig en definitief ‘verdwijnt’. Het project ontvangt €1,7 miljoen subsidie. CMT International werkt met diverse partners aan een oplossing om schepen circulair, veilig en bedrijfseconomisch concurrerend te ontmantelen. Het project ontvangt €1,7 miljoen subsidie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter