Activiteiten
Cursussen in Cultureel centrum Agora

Binnenkort (start 13 februari ) gaan er twee cursussen kunstgeschiedenis van start in cultureel centrum Agora, Fonteynenburghlaan 11 Voorburg-West. De cursussen worden gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 35 jaar ervaring. Aan de hand van keynote presentaties gaat de kunst leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden samenvattingen uitgereikt.

= De cursus Kunst van de Renaissance, start op maandagmiddag 13 februari, van 12.30-14.15 uur. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten. De data: 13 en 20 februari; 13, 20 en 27 maart en 3 april. Kosten: € 105,—, inclusief koffie of thee en samenvatting van de cursus. De late Renaissance en het Maniërisme in Italië komt aan bod met werk van kunstenaars als Vasari, Bronzino, Pontormo, El Greco, Benvenuto Cellini, Giovanni da Bologna, Bandinelli. De Renaissance in het noorden wordt behandeld: de Engelse Tudorstijl in de architectuur en de schilderijen van Holbein, Nicolaas Hilliard en Isaac Olivier. De Franse School van Fontainebleau en de Loire kastelen. De Renaissance in de Nederlanden (de dageraad der Gouden Eeuw) komt aan bod met werk van onder andere Adriaen de Vries, Abraham Bloemaert, Hendrik Goltzius.

= De cursus Neem Nou Londen! start op maandagmiddag 13 februari van 15.00-16.45 uur. De data: 13 en 20 februari; 3, 20 en 27 maart en 3 april. Kosten: € 105,—, inclusief koffie of thee en samenvatting van de cursus. In deze cursus komt de geschiedenis (ontstaan, groei en ontwikkeling) van deze wereldstad aan bod en de interessantste gebouwen (kerken, paleizen, theaters, moderne kantoorgebouwen) en musea (met hun collecties) worden besproken.

De cursusbrochure is kosteloos aan te vragen bij de docente, lucyhovinga@kpnplanet.nl of 0181 – 482 236 dan wel  af te halen in Agora.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter