Nieuws
Rijk koopt aandelen Stedin

De rijksoverheid koopt voor 500 miljoen euro aandelen in energiebedrijf Stedin waar ook Leidschendam-Voorburg aandeelhouder van is (3,44 procent). Met het geld wordt een deel van de kapitaalbehoefte van Stedin gedekt. Het bedrijf heeft de komende acht jaar 1,8 miljard euro nodig als onderdeel van een investering van 8 miljard euro in het eigen netwerk (stroom, gas). De 44 bestaande aandeelhouders kunnen de 1,8 miljard euro niet ophoesten. Stedin zoekt nog naar andere nieuwe aandeelhouders: provincies en/of gemeenten. Door de kapitaalbehoefte staat nu al vast dat de onderneming de komende jaren geen of heel weinig dividend zal uitkeren aan aandeelhouders. Alleen degenen met preferente aandelen kunnen nog op ‘normaal’ dividend rekenen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter