Activiteiten
Hoeksteenlezing over Leven dat leven wil

De eerstvolgende Hoeksteenlezing gaat over over Leven dat leven wil – over mensen en dieren. Deze staat op het programma voor zondag 5 februari. De Hoeksteen is te vinden aan de Rozenboomlaan 119 Voorburg. Toegang kost 8 euro inclusief koffie/thee.

Spreker ia ds. Johan Goud. Hij legt uit: ,,Mensen hebben haast altijd antropocentrisch gedacht en gevoeld. Dat geldt ook voor de filosofische en theologische traditie van onze eigen cultuur. Mensen en dieren zijn lotgenoten. De mens is nauw verwant met alles wat leeft, maar beseft dat nauwelijks. Het komt erop aan onze obsessie met het puur menselijk bestaan en bewustzijn te doorbreken, we moeten ‘omdenken’.”

Johan Goud studeerde theologie en filosofie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, Tűbingen en Leiden. Hij werkte als hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en als remonstrants predikant te Den Haag. Hij publiceerde over uiteenlopende thema’s: joodse godsdienstfilosofie, ethiek, eclectische religiositeit, vrijzinnige theologie, religie en literatuur.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter