Nieuws
Ja-sticker: samen naar minder papier

Vanaf 1 april 2023 treedt de Ja-sticker in gemeente Leidschendam-Voorburg in werking. Inwoners ontvangen vanaf die datum standaard geen ongeadresseerde reclamefolders meer in de brievenbus. Inwoners die wel folders willen ontvangen, kunnen dit aangeven door een Ja-sticker op de brievenbus te plakken. Zo ontvangen minder inwoners ongewenste reclamefolders en wordt papierverspilling voorkomen. Voor de huis-aan-huisbladen verandert er niets.
Jaarlijks vallen ruim 1.000 ongeadresseerde reclamefolders in de brievenbus van een huis zonder brievenbussticker.

De bezorger mag straks alleen nog maar ongeadresseerde reclamefolders bezorgen als u een Ja-sticker op de brievenbus heeft geplakt. Dit geldt niet voor huis-aan-huisbladen, zoals ’t Krantje. Deze worden bij alle huishoudens bezorgd, behalve als er een Nee/Nee-sticker op de brievenbus is geplakt.

U mag zelf kiezen of u ongeadresseerde reclamefolders wilt blijven ontvangen. Als u nu al een Nee/Ja sticker of Nee/Nee sticker op uw brievenbus heeft zitten en u bent hier tevreden mee, hoeft u niets te wijzigen. Heeft u nu geen sticker op de brievenbus zitten én u wilt ook na 1 april reclamefolders blijven ontvangen, dan moet u de Ja-sticker opplakken.

De Ja-sticker wordt in maart een aantal keer meegestuurd in de folderpakketten. Daarnaast kunt u vanaf 1 maart de Ja-sticker gratis afhalen bij het Servicecentrum: Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam. Als u zelf wilt kiezen welke folders u ontvangt, kunt u uw eigen folderpakket samenstellen via http://www.folderkiezer.nl

Heeft u geen Ja-sticker geplakt, maar krijgt u na 1 april toch nog reclamefolders in de bus? Dan kunt u een melding maken van foute bezorging. Dit doet u via http://www.lv.nl/brievenbussticker De gemeente dient dan een klacht in bij de adverteerder of verspreider. Heeft u wel een Ja-sticker geplakt, maar krijgt u geen reclamefolders? Neem dan contact op met de klantenservice van Spotta via www.spotta.nl/klantenservice

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter