Nieuws
Winkeliers vluchten uit de Mall

Winkeliers vluchten uit de Mall. Sinds begin dit jaar hebben er al vijf hun zaken gesloten, voor 1 maart volgen er nog minstens zeven. Aanleiding vormt een huurverhoging met 14,5 procent die Mall-eigenaar URW heeft doorgevoerd, alsmede de verplichte maandelijkse betalingen voor p.r. die zijn opgelopen tot 1000 euro.

Weg zijn al BCC, Fiel, Kapten&Son, Kyldo en de Pindakaaswinkel. Aangekondigd te vertrekken hebben een zaak van Guess, Leonidas, Munie&Co, de Notenzaak, Nijntje Store, the Old Man, Picture Perfect.

De Mall kent alleen huurcontracten. Winkeleigenaren in Leidsenhage, de voorloper van de Mall, werden gedwongen hun zaak aan URW over te dragen of te vertrekken. De huurcontracten zijn zeer gedetailleerd. De ondernemers zelf kunnen vrijwel niets meer zelfstandig bepalen. Zo moeten zij bijvoorbeeld het hele jaar rond open zijn, dagelijks tot 20.00 uur.

URW heeft nog niet gereageerd op de leegloop.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter