Nieuws
Tram 1 tijdelijk naar Voorburg Station

Tram 1 die normaliter tussen Scheveningen Noord en Delft rijdt, zal vanaf morgen, tijdelijk, naar Station Voorburg rijden. Reden is de afsluiting van de Hoornbrug die maandagochtend start en tot en met zondag 19 maart duurt.

HTM laat tram 1 – omgedoopt tot 1A – de komende weken als volgt rijden: de normale route vanuit Scheveningen-Noord tot Rijswijk Centrum. Op de kruising Haagweg-Geestbrugweg slaat de tram links af om via Geestbrugweg, Prinses Mariannelaan, Laan van Middenburg en Westeinde Station Voorburg te bereiken. Terug rijdt de tram de Prinses Mariannelaan op om zo via dezelfde route terug naar Scheveningen te rijden.

Tram 1 vanuit Delft (tram 1B) zal de komende weken niet verder rijden dan halte ’s Gravenmade aan de oostkant van de Vliet.

Om toch een verbinding tussen tram 1A en tram 1B te maken laat HTM bus 65 rijden vanaf station Den Haag HS naar Rijswijk Centrum. Vandaar via Geestbrugweg, Prinses Mariannelaan, Fonteynenburghlaan, Westvlietweg en Jan Thijssenweg naar de halte ’s Gravenmade van tram 1B. De bus rijdt dezelfde route ook in omgekeerde richting.

De route van tram 1A door Voorburg-West is gelijk aan het traject van de voormalige tramlijn 10. In december 2011 werd besloten tram 10 voortaan niet verder dan station Den Haag HS te laten rijden. De laatste jaren reed er éénmaal per dag – woensdag tot en met zondag – de Hoftrammm, een rijdend restaurant. Nu tram 1A van de rails gebruik gaat maken, wijkt de Hoftrammm uit naar een spoor door Den Haag.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter