Nieuws
Assistent-trainer krijgt tijdens wedstrijd beroerte

Haico Herbert, oud-speler van VSV Tonegido en ex-trainer van VV Wilhelmus, is zaterdag onwel geworden bij de wedstrijd Forum Sport – SV Wippolder. De assistent-trainer van de bezoekers werd met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Herbert trok, zittende in de dug-out, plots wit weg en werd slap. Het duel werd daarop stilgelegd. Kort daarop reed de ziekenwagen het veld op. Het incident deed zich in de 70ste minuut voor.

Het bestuur van SV Wippolder kwam gisteren met de volgende mededeling: ‘Afgelopen zaterdag is onze assistent-trainer Haico Herbert helaas getroffen door een beroerte. Dit gebeurde tijdens de uitwedstrijd tegen Forum Sport. Door zeer snel en adequaat handelen van zowel medische- als technische staf en omstanders, was een ambulance snel ter plaatse en kon Haico met spoed naar het Westeinde ziekenhuis worden overgebracht. Daar is Haico de afgelopen dagen nauwgezet geobserveerd en zijn nadere onderzoeken verricht. Gistermiddag was er een heel kleine vooruitgang te bespeuren in zijn situatie: spierspanning, spierkracht en spraak lieten een lichte verbetering zien. Vandaag komt waarschijnlijk meer duidelijkheid over zijn situatie en over een plan van aanpak’.

‘Dit voorval heeft op iedereen binnen de vereniging een ongelooflijke impact gehad. Ook op de spelers, die als een ongekend sterk collectief kort na het incident gezamenlijk hebben besloten om de wedstrijd uit te spelen en de 1-2 voorsprong voor Haico uit het vuur te slepen, wat is gelukt. Ook voor familie en vrienden heeft deze gebeurtenis uiteraard een ongekende impact. Wij wensen Haico’s vrouw Nathalie, hun dochters Nova en Loïs en alle familie, vrienden en kennissen alle sterkte toe en hopen met heel ons hart dat het herstel voorspoedig zal verlopen’.

Bij Forum Sport meldt de vereniging: ‘Het was schrikken toen er als gevolg van een medisch probleem bij de assistent-trainer van Wippolder tijdelijk gestopt moest worden. Altijd schokkend als er een ziekenwagen op het veld komt rijden. Het was ernstig. De assistent-trainer werd meegenomen naar het ziekenhuis. Wij wensen hem een spoedig herstel toe’. (foto Ap de Heus)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter