Nieuws
Groentip: Staartmees bijna aan het nestelen
Vandaag weer een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘De staartmees is een schattig meesje, met een klein snaveltje, een bolvormig lichaam en natuurlijk de bekende lange staart. Dit energieke vogeltje is bij veel vogelaars een graag geziene gast. Altijd druk en in de weer en buiten de broedtijd altijd in groepjes (soms wel met 15 meesjes bij elkaar) en is niet schuw. Vaak vliegt hij samen met andere mezen, goudhaantjes of boomkruipers rond op zoek naar eten en zijn veel te zien in tuinen en parken. Vanaf eind februari begint de staartmees met het bouwen van een nest, een ingewikkeld bolletje met een opening aan de bovenzijde. Dit nest maakt hij van mos, veertjes en ander zacht materiaal. Omdat de staartmees zo’n lange staart heeft, en zijn nest niet zo groot is, moet hij zijn staart op zijn rug leggen tijdens het broeden. Broedende staartmezen zijn dan ook te herkennen aan de verfomfaaide lange staart die blijkbaar maar slecht in het bolvormige nestje past’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter