Nieuws
‘Twijfel die is ontstaan wegnemen’

D66 gaf vorige week als eerste van de coalitiepartijen aan een door de oppositie gevraagd onderzoek naar de bouw van 222 recreatiewoningen in natuur- en recreatiegebied Vlietland, te steunen.

D66-raadslid Alexander Hielkema: ,,Wij steunen een second opinion, niet omdat wij de gemeente ambtenaren of de externe juridisch adviseur die er ook nog naar keek, niet vertrouwen. Wel omdat we de twijfel die is ontstaan weg willen laten nemen.”

,,Ik heb meerdere malen Vlietland bezocht en gesproken met een aantal mensen die op de tribune bij de Raadsvergadering zaten. Deze betrokkenheid is prachtig om te zien. De ontwikkeling van Vlietland is een ingewikkeld dossier dat ook sterke gevoelens op roept. Deze mix kan zorgen voor conflicten en tegenstellingen. Geen vreemd verschijnsel in de huidige samenleving. Ik ben trots op onze gemeenschap en alle betrokkenen op de manier waarop we hier met elkaar over spreken.”

De zaak kwam een de orde in een extra vergadering van de gemeenteraad. Formeel ging die over een zeer kritische brief van de Commissaris der Koning, Jaap Smit, aan B&W. Smit gaf daarin aan dat B&W de gemeenteraad onjuiste informatie hadden verstrekt over de houding van de provincie inzake het bouwplan.

Hielkema: ,,De echte onderwerpen bleken een initiatiefvoorstel tot een second opinion op een juridisch advies en een motie voor aanvullend onderzoek naar de mogelijkheden bij de ontwikkeling van Vlietland. D66 steunt het initiatief en de motie. Niet omdat wij twijfelen aan de uitleg van het college van B&W maar wel omdat we aan de samenleving willen laten zien dat een verkiezingsbelofte geen gebakken lucht is.”

D66 vindt dat de overheid in verbinding moet zijn met de samenleving en die verbinding moet laten zien. Ook vindt D66 dat we er met elkaar alles aan moeten doen om te komen tot de best mogelijke ontwikkeling van Vlietland.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter