Nieuws
Kleine miljard voor tram Binckhorst

Het rijk steekt 576 miljoen euro in de aanleg van een hoogwaardige openbaar vervoerverbinding (HOV) tram tussen Den Haag CS, Binckhorst en Station Voorburg met aftakking naar Rijswijk en Delft. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) voegt daar 135 miljoen euro aan toe, de gemeente Den Haag 153 miljoen. Wat de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Rijswijk op tafel leggen wordt nog besproken. De exacte verdeling van de kosten wordt bepaald bij het sluiten van een zogenoemde bestuurlijke overeenkomst tussen alle betrokken partijen. Dat moet nog voor de zomer gaan gebeuren. Een en ander blijkt uit informatie die de MRDH heeft vrijgegeven. B&W van Leidschendam-Voorburg hebben eerder al te kennen gegeven dat de gemeentelijke bijdrage aan het project nog niet vaststaat. Op grond van eerdere afspraken over vervoersmaatregelen Binckhorst zou dat 3 procent zijn: zo’n 30 miljoen euro. Vanuit het HOV-project zou de gemeente echter ook een bijdrage krijgen voor alle werken. Zo  werd Rijswijk eerder 15 miljoen euro toegezegd om de HOV-tram over de Geestbrugweg te kunnen laten rijden. Overigens bleek eerder deze week dat de HOV-tram er pas tegen 2030 zal zijn. De nu genoemde bedragen zijn prijspeil 2022.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter