Nieuws
Meer gezondheid voor iedereen

GGD Haaglanden werkt aan verschillende initiatieven en programma’s om gezondheidsproblemen bij de inwoners van Haaglanden, waaronder Leidschendam-Voorburg, te voorkomen. Dat past binnen het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Met dit akkoord wordt het beschermen en verbeteren van gezondheid door gemeenten versterkt.

Enkele voorbeelden waar GGD Haaglanden bij betrokken is:

  • Gezond en Gelukkig Den Haag en Zoetermeer 2025 zijn gezondheidsprogramma’s vanuit de gemeenten met als doel gezondheidsverschillen te verkleinen. Verschillende zorg, welzijn en preventiepartijen, zijn nauw betrokken bij de uitvoering,
  • Kansrijke Start is een initiatief om te zorgen voor een gelijke kans op ontwikkeling voor alle kinderen in Nederland. De activiteiten van het programma variëren van het aanbieden van ouder-kind activiteiten, opvoedingsondersteuning, tot het versterken van samenwerking tussen instanties betrokken bij de opvoeding en ontwikkeling van jonge kinderen,
  • Vitaal Ouder Worden, is een programma dat een gezonde levensstijl en een actieve deelname van ouderen in de samenleving bevordert. De activiteiten van het programma richten zich op het versterken van de gezondheid en het welzijn van ouderen, bijvoorbeeld door beweging, gezonde voeding en sociale activiteiten.

Annette de Boer, directeur GGD Haaglanden: ,,Het beschermen en verbeteren van de gezondheid is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Met het GALA hebben gemeenten en andere partijen een stevig akkoord om aan preventie te werken. Zo kunnen we niet alleen huidige gezondheidsproblemen aanpakken, maar ook toekomstige voorkomen.  Dat draagt bij aan de bestaanszekerheid van alle inwoners van Haaglanden.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter