Nieuws
Tien studenten mboRijnland in finales

Tien studenten van mboRijnland hebben de finales bereikt van de vakwedstrijden Skills Heroes. Zij vertegenwoordigen mboRijnland tijdens het grote evenement Skills The Finals dat op 23 en 24 maart wordt gehouden in de RAI in Amsterdam. Tijdens deze finales strijden ze om de titel: ‘beste vakman/vakvrouw van Nederland’ in hun vakgebied.

De studenten die namens mboRijnland meedoen zijn: Lianne Huegen (juridisch dienstverlener), Jorn Nieuwenhuis (patissier), Jelle van Middelkoop (boulanger), Cindy Wolvers (bedrijfsadministrateur), Sandjana Jitan (facilitair dienstverlener), Bo Rhijnsburger (verzorgende IG), Olivia van Leeuwen (schoonheidsspecialist), Laura van Oort (gastvrouw), Max Spaans (handhaver), Sophie de Wagenaar (handhaver).

De kans bestaat dat nog meer studenten naar de RAI gaan. Emma de Mooij (kapper), Anna Yushenkova (doktersassistent) en Guinevere Huis (apothekersassistent) staan op de reservelijst. Mocht een van de acht finalisten in hun vakgebied uitvallen, dan mogen zij meedoen aan de finale.

De afgelopen maanden hebben de finalisten in voorrondes en landelijke kwalificatiewedstrijden laten zien dat ze tot de beste acht van Nederland in hun vakgebied behoren. Om de studenten klaar te stomen voor de finale staat binnenkort een teambuildingsdag op het programma. Hier leren ze elkaar beter kennen en volgen ze workshops hoe om te gaan met stress en krijgen ze tips en tricks over het houden van een aansprekende presentatie. Gouden medaillewinnaar Demian van Vugt (2022, ICT-beheer) geeft de finalisten nog de laatste do’s en dont’s mee en vertelt over zijn ervaringen in TeamNL.

mboRijnland is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Rijnland en heeft 12 vestigingen in zeven verschillende steden waaronder Leidschendam-Voorburg. Naast middelbaar beroepsonderwijs verzorgt mboRijnland ook Vavo (vwo, havo en vmbo-t voor volwassenen) en maatwerkcursussen voor medewerkers van bedrijven. Kijk op www.mborijnland.nl voor meer informatie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter