Nieuws
Grootschalige ingrepen bij gemeentelijk monument

De eigenaar van Villa Mignon, Oosteinde 49 in Voorburg, een gemeentelijke monument, wil grootschalig gaan verbouwen. Dat blijkt uit een aanvrage die bij de gemeente is ingediend. Het gaat om verbouw en gedeeltelijke nieuwbouw van het uit 1926 daterende pand. Er moet ook een zwembad in de achtertuin komen. Uit de stukken blijkt dat alleen de woning, een erker uit 1930 en een carport uit 2015 blijven bestaan. Een serre, drie bergingen, twee volières en twee vijvers gaan verdwijnen, net als een bijgebouw uit 1986. In totaal beslaan al deze zaken 126 vierkante meter. Behalve het zwembad komt er een nieuwe serre en een nieuw bijgebouw; feitelijk een zijvleugel van de huidige villa. De indeling van de woning wordt aangepast. Het pand wordt verduurzaamd en er komt een nieuw dakkapel. (foto Huislijn.nl)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter