Nieuws
Plan voor aanpak Dr. van Noortstraat Stompwijk

Wethouder Astrid van Eekelen en Bas Knapp (Hoogheemraadschap Rijnland) hebben een  samenwerkingsovereenkomst getekend voor het herinrichten van de Doctor van Noortstraat in Stompwijk en de verbetering van de dijk waar de straat op ligt.

De dijk waarop de Doctor van Noortstraat ligt voldoet niet meer aan de normen. Daarom hoogt het hoogheemraadschap de dijk op en versterkt deze. In totaal gaat het om een traject van ongeveer 1,5 kilometer. De gemeente zorgt voor de herinrichting van de straat: verschillende delen worden opgehoogd en de straat wordt ingericht als 30 km-weg, deels in één richting voor uitsluitend bestemmingsverkeer.

Het doorgaand verkeer kan via de nieuwe Veenpoldersweg rijden, die vorig jaar in juni is opengesteld. Dit betekent een flinke afname van het autoverkeer door de woonkern van Stompwijk. En meer ruimte voor de fietser en voetganger. De werkzaamheden aan de weg starten naar verwachting aan het einde van 2023.

Samen met omwonenden, de Adviesraad Stompwijk en het Hoogheemraadschap is het voorlopig ontwerp voor de herinrichting tot stand gekomen. De uitwerking van dit ontwerp naar een definitief ontwerp gebeurt ook gezamenlijk. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter