Nieuws
Gemeenteraadslid: geen democratie in gemeenteraad

Het gaat ondemocratisch toe in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg. Dat stelt SP-gemeenteraadslid Ed van der Schaft in een opiniestuk voor Vlietnieuws. Van der Schaft kwam na de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022 in de gemeenteraad als enige vertegenwoordiger voor de SP. De SP zat tot 2010 in de gemeenteraad, daarna niet meer. Van der Schaft was voor zijn komst naar Leidschendam-Voorburg zeven jaar gemeenteraadslid, en SP-fractievoorzitter, in Zevenaar. Het opiniestuk kunt u op de site vinden onder https://vlietnieuws.nl/2023/02/13/u-zegt-het-maar-ondemocratisch-leidschendam-voorburg/ Van der Schaft heeft de zaken die hij beschrijft al enkele malen in vergaderingen van de gemeenteraad en commissies uit de gemeenteraad aangeroerd. Zonder enig effect op de gang van zaken. Hij kreeg geen steun vanuit de andere partijen noch uit het Presidium van de gemeenteraad: een orgaan onder leiding van de burgemeester dat de gang van zaken in de gemeenteraad en de commissies regelt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter