Nieuws
Steunbetuiging slachtoffers aardbeving
De gemeente leeft mee met de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Burgemeester Jules Bijl sprak dit weekeinde met inwoners van Turkse en Syrische afkomst. ,,De impact van de aardbevingsramp is zo enorm en het verdriet is immens. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe.”
De gemeente laat verder weten: ‘De aardbeving in Turkije en Syrië is een ongekende ramp. Het leven van tienduizenden mensen is volledig verwoest. Veel mensen zijn dakloos en staan letterlijk in de kou. De beelden uit de rampgebieden zijn verschrikkelijk en nauwelijks te bevatten. De verhalen die we horen zijn hartverscheurend.

We leven intens mee met iedereen die door de aardbeving is getroffen. Met alle inwoners van Leidschendam-Voorburg die in angst en onzekerheid zitten over het lot van hun familie en vrienden. En zij die al slecht nieuws hebben gekregen. Uit solidariteit met alle getroffenen hangt de Nederlandse vlag op woensdag 15 februari halfstok bij het gemeentehuis aan de Koningin Wilhelminalaan.

Het is bijzonder hartverwarmend om te zien dat er in onze gemeente verschillende inzamelingsacties zijn georganiseerd voor de hulp aan Syrië en Turkije.  Onder andere Vluchtelingenwerk Leidschendam, Stichting IBCE en Gülay Yigitdöl van het Spel- en Opvoedpunt in Kindcentrum De Waterlelie hebben een inzamelactie georganiseerd.

Er zijn ook diverse landelijke inzamelingsacties opgezet. We zetten een aantal landelijke instanties voor u op een rij:
GIRO 555, Rode Kruis, Care, Oxfam Novib, Kerk in Actie, Save the Children, World Vision, IFAW Via deze instanties kunt u doneren voor hulp aan de getroffen gebieden. Ook zijn er diverse acties door de Turkse en Syrische gemeenschappen op touw gezet. Check hun websites voor meer informatie.

Op 15 februari wordt op radio en televisie aandacht besteed aan de Nationale Actiedag voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Commerciële zenders en de publieke omroep werken samen voor GIRO555. Meer informatie volgt via de websites en social media van de diverse omroepen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter