Nieuws
Stichting luidt noodklok

De Stichting duurzaam Leidschendam-Voorburg luidt in een brief aan de gemeenteraad de noodklok over de voorgenomen bomenkap aan de Van Ruysdaellaan in Leidschendam. Voor sloop/nieuwbouw op het terrein van de nummers 41-69 zouden alle bomen binnen het bouwterrein omver gaan, aldus de stichting. Die doet een beroep op de gemeenteraad dat te voorkomen.

Bij elk bouwplan wijkt groen voor steen, stelt de stichting. In het geval van de Van Ruysdaellaan gaat het om een bouwproject in de Centrale groene zone van de gemeente die loopt van de Broeksloot in Voorburg tot Schakenbosch in Leidschendam. Volgens het Groenstructuurplan van de gemeente zou die zone versterkt moeten worden. Oud-wethouder Floor Kist liet in 2021 nog weten dat bebouwing niet ten koste mocht gaan van groen.

De stichting vraagt zich af of de gemeente zo weerloos staat tegenover projectontwikkelaars dat er ondanks alle mooie beleidsnota’s en uitgesproken beleidsintenties toch elke keer weer groen verloren gaat. Waarbij de gemeente de ogen sluit voor het bijkomende leefbaarheidsprobleem. En telkens wordt ook weer beloofd dat het bij een volgend bouwplan anders zal lopen; woorden die nooit in daden worden omgezet.

Omdat het de stichting tot nu toe niet gelukt is aandacht voor het probleem te krijgen bij B&W en de ambtenaren wendt men zich nu tot de gemeenteraad. Daarbij wijst de stichting er ook op dat de Centrale groene zone bij de Van Ruysdaellaan op zijn smalst is en al de nadelige effecten ondervindt van alle verkeer op de Noordsingel. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter