Nieuws
Verkoopplan Diaconessenhuis; B&W moeten nog tekenen

B&W moeten schriftelijk nog instemmen met het onttrekken van de grond waarop het Diaconessenhuis in Voorburg-West staat, aan de oorspronkelijke bestemming: de bouw van een ziekenhuis. B&W willen dat pas doen als de grondeigenaar, de Reinier de Graaf Groep, een koper voor de grond heeft gevonden.

Dat heeft een woordvoerster van B&W desgevraagd laten weten. In de akte uit 1956 voor de verkoop van de grond door de gemeente aan de Stichting Diaconesseninrichting staat dat de grond alleen gebruikt mag worden voor het bouwen van een ziekenhuis. Voor iets anders is vooraf schriftelijke toestemming van B&W nodig.

Recent werd de zogenoemde Kavelambitie vastgesteld: een kader voor de koper/ontwikkelaar voor toekomstige activiteiten op het stuk grond. Er is woningbouw voorzien. B&W willen zodra er een koper is met deze partij een anterieure overeenkomst sluiten voor de concrete planvorming.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter