Nieuws
Geen geld naar gemeente

De gemeente is geen partij in de strafzaak tegen Danny N., de man die is veroordeeld wegens omkoping en fraude bij bouwwerkzaamheden ten behoeve van Panta Rhei, bestuurder van 12 basisscholen in Leidschendam-Voorburg. Dat heeft een woordvoerster van B&W desgevraagd laten weten. Danny N. betaalt dan ook geen 450.000 euro aan de gemeente doch aan Panta Rhei.

‘Panta Rhei trad destijds op als bouwheer en was daarmee ook opdrachtgever voor projecten. De gemeente stelde hiervoor de financiële middelen beschikbaar. Na afronding van de projecten zijn de financiën destijds met Panta Rhei afgerekend op basis van werkelijke uitgaven. Het ontstane verlies is door Panta Rhei financieel opgevangen. De gemeente heeft in het proces geen rol gehad, het betreft een zaak tussen Panta Rhei en het destijds door hen ingehuurde adviesbureau. Omdat het adviesbureau inmiddels failliet is verklaard, heeft Panta Rhei nu een claim bij de voormalig eigenaar Danny N. neergelegd. Ook hierin heeft de gemeente geen rol’, aldus de woordvoerster.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter