Nieuws
Geen snelle uitkering energietoeslag

B&W zijn niet van plan nu al snel een deel van de energietoeslag 2023 uit te gaan keren aan inwoners met een inkomen tot 20 procent boven het minimum. Dat heeft verantwoordelijk wethouder Philip van Veller duidelijk gemaakt in een vergadering van de gemeenteraad. Hij reageerde op vragen van Kees Elenbaas (GroenLinks). Die verwees naar Voorschoten waar men wel al 500 euro wil uitkeren van de energietoeslag.

Van Veller wees erop dat het kabinet nog met nieuwe wetgeving komt. Wanneer dat het geval is, is nog onduidelijk. Er zouden ook nieuwe doelgroepen voor de toeslag bepaald gaan worden. Er zou wel een voorschot van 500 euro mogelijk zijn maar dan als nabetaling voor 2022. Dat roept echter de vraag op wie er allemaal recht op hebben en hadden in 2022 en 2023. ‘Daar studeren we nu allemaal op. Ik ben realist. Er is nu geen acute nood. Als we de energietoeslag 2023 voor oktober kunnen uitkeren zullen we dat doen. Ik wil hoe dan ook niet over gaan op terugvorderen’, aldus Van Veller.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter