Nieuws
Minuut stilte voor slachtoffers aardbeving

De gemeenteraad heeft gisteravond een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de slachtoffers bij de aardbeving die Turkije en Syrië heeft getroffen. Dat gebeurde op verzoek van burgemeester Jules Bijl staand. Er werd ook een collecte gehouden.

B&W stuurden de gemeenteraad tevens volgende boodschap:

‘Geachte leden van de raad, Hierbij informeren we u over onze inzet vanuit Leidschendam-Voorburg bij de hulp aan de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië. We leven intens mee met iedereen die door de aardbeving is getroffen. Met alle inwoners van Leidschendam-Voorburg die in angst en onzekerheid zitten over het lot van hun familie en vrienden. En met de mensen die al slecht nieuws hebben gekregen.

Burgemeester Bijl bezocht zaterdag betrokkenen en wethouders Bremer en Van Eekelen ontmoeten deze week vrouwen in onze gemeenschap die een directe band hebben met de rampgebieden. Overal zien we betrokkenheid en ontstaan er initiatieven voor hulp. Veel inwoners willen steunen waar dat kan.

Morgen vindt de nationale inzamelingsactie van de samenwerkende hulporganisaties plaats. Ook in Leidschendam-Voorburg zijn inzamelingsacties om de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië te helpen. Deze acties zijn opgezet door inwoners die directe betrokkenheid hebben met mensen in het getroffen gebied en rechtstreeks hulp bieden.

Burgemeester en wethouders hebben besloten om drie lokale initiatieven te steunen met een financiële bijdrage; deze projecten ontvangen elk 10.000 euro. Naast de financiële ondersteuning is er ook oog voor het verdriet van inwoners die getroffen zijn en familie of vrienden verloren. Het college gaat volgende week in gesprek met een groep getroffenen.

Ook is er de mogelijkheid om via een QR-code een donatie te doen aan giro 555. Deze actie loopt zowel onder raadsleden als bij collegeleden en ambtenaren. Uit solidariteit met alle getroffenen hangt de Nederlandse vlag op woensdag 15 februari halfstok bij al onze gebouwen. Op onze website tenslotte bieden wij informatie aan onze inwoners en verwijzen wij ook naar de landelijke acties. Met vriendelijke groet, Namens het college van burgemeester en wethouders, Jules Bijl, burgemeester’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter