Nieuws
Nu afstand tot beweringen SP-voorman

De fractieleiders van VVD, D66 en PvdA in de gemeenteraad, Sabrina van den Heuvel, Wouter Jorissen en Jochem Streefkerk, nemen afstand van de stelling van SP-voorman Ed van der Schaft dat het er ondemocratisch aan toe gaat in de gemeenteraad. Van der Schaft schreef dat afgelopen maandag bij Vlietnieuws. De overige fractieleiders reageerden gisteren al.

Jochem Streefkerk (PvdA): ‘Collega Van der Schaft snijdt een paar terechte punten aan: agendering en bespreking van stukken is soms lastig, zeker voor een éénpersoonsfractie. En ook voor onze fractie met drie raadsleden is het soms schipperen om met de toegekende spreektijd uit te komen. Om dan direct te stellen dat de gemeenteraad dus ondemocratisch is, delen we niet. Dat het beter kan, delen we wel. Wij zijn er erg voor in om te kijken naar verbetering van de bestaande spelregels’

Sabrina van den Heuvel (VVD): ‘Ik heb geen behoefte om hierop te reageren. De heer Van der Schaft is uitgenodigd op gesprek hierover maar komt niet’.

Wouter Jorissen (D66): ‘Ik herken me niet in het negatieve beeld dat Ed van der Schaft schept. Het is nogal wat om een democratisch proces dat overal in Nederland zo gebeurt weg te zetten als ondemocratisch. Wat betreft de spreektijden, deze zijn er inderdaad en wat mij betreft logisch dat die voor grotere fracties langer is dan voor kleine. Het zou mijns inziens eerder ondemocratisch zijn als de kleinste fractie het langst aan het woord is. Dat is dan ook geen eerlijke weerspiegeling lijkt me. Ed van der Schaft heeft terecht ook voor de procedures en reglementen een aantal verbeterpunten aangekaart. Afgesproken is dat hij deze zou verzamelen en dat naar aanleiding daarvan de procedures herijkt kunnen worden. Dat eerste is alleen nog niet gebeurd’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter