Nieuws
Ubu voor vertrekkende burgemeester

Waarnemend burgemeester Jules Bijl heeft bij zijn laatste vergadering van de gemeenteraad uit handen van loco-burgemeester Astrid van Eekelen de gemeentelijke Ubu ontvangen als dank voor zijn bijzondere verdiensten voor de gemeente. Bijl trad in september 2021 aan als vervanger van burgemeester Klaas Tigelaar. Op 6 maart treedt Martijn Vroom aan als nieuwe burgervader.

Van Eekelen stelde dat Bijl zich met hart en ziel voor de gemeente heeft ingezet. ‘U nam uw plek in, in plaats van op de winkel te passen. U trok alles uit de kast om uw plicht te vervullen. Met een glimlach en humor’. Volgens Van Eekelen zorgde Bijl voor een goede sfeer en leverde hij een waardevolle bijdrage in het herstel van de verhoudingen tussen B&W en de gemeenteraad. ‘U was een actieve en betrokken burgemeester’, aldus Van Eekelen. Zij stelde dat Bijl ook eigenzinnig was, koersvast. Doch dat laatste zorgde ook voor stabiliteit.

In een reactie zei Bijl ‘blij’ te zijn met de ‘hartverwarmende waardering’. Hij stelde het waarnemend burgemeesterschap met hart en ziel te hebben gedaan. ‘Je moet er ook helemaal zijn’. Hij noemde zijn activiteiten ‘dansen op een koord. Een beetje blaffen, bijten, lijmen en slijmen. Het hoort er allemaal bij. Ik ben verrast en overrompeld. Ik ben dankbaar dat ik dit mocht doen’. Komende vrijdag neemt de gemeenteraad in informele setting afscheid van Bijl. (foto: Ubu als kunstwerk)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter