Nieuws
Verkeerschaos schreeuwt om onderzoek verkeerscirculatie

De verkeerschaos op de grens van Voorburg en Den Haag versterkt de roep om een regionaal verkeerscirculatie onderzoek. Dat stellen vele verontruste inwoners van Voorburg-West: Bewonersgroep ‘Romeinse wijk, Bewonersgroep Binckhorstlaan, Bewonersgroep Overburgkade/Tuinluststraat, bewonersgroep Voorburg Oud. Zij hebben een verklaring opgesteld:

‘Sinds 6 februari is de Hoornbrug in Rijswijk afgesloten en rijdt HTM-tram 1(A) via de Prinses Mariannelaan naar station Voorburg en weer terug. Omdat de tram ‘met het verkeer moet meerijden’ stokt de doorstroming vooral tijdens de spits.

Met als gevolg verkeerschaos op het knelpunt Binckhorstlaan-Prinses Mariannelaan-Geestbrugweg en ook de Maanweg staat vanaf de Westenburgstraat vast evenals de Regulusweg en ook Prinses Mariannelaan richting Rijswijk vanaf de Fonteynenburglaan.

Bij veel inwoners slaat de schrik om het hart. Er wordt nu al 3 jaar gesproken en naar hartenlust ‘geparticipeerd’ over het tracé dat de sneltram (HOV) moet gaan volgen in 2030. Is deze verkeerschaos wat de inwoners te wachten staat of zal het uiteindelijk wel meevallen?

Diverse bewonersgroepen pleiten ervoor om de 6 weken dat deze omleiding van tram 1(A) duurt te gebruiken voor monitoring. Het is de uitgelezen kans om in real-life bekijken waar de grootste knelpunten zitten. Als er straks een straks een HOV-sneltram rijdt met nog steeds dezelfde opstoppingen dan zal de OV-verbinding naar Delft niet aan de verwachtingen kunnen voldoen.

Daarnaast zouden de lokale overheden onder regie van bijvoorbeeld de provincie Zuid-Holland een onderzoek voor een regionaal verkeer en vervoerplan (incl. OV) moeten opstarten om te kijken of de snelle HOV-tram überhaupt gaat ‘werken’. Het is namelijk de bedoeling om minder verkeer over de Westvlietweg te laten rijden (zogenoemd afwaarderen), en de gemeente Rijswijk wil de Geestbrugweg éénrichtingsverkeer maken. Met nog vers in het achterhoofd de huidige problemen bij The Mall of the Netherlands lijkt monitoring en een onderzoek naar de verkeerscirculatie (incl. OV) in regionaal verband, dus essentieel voor de colleges van B&W’.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter