Nieuws
Verwoeste ambulance toont gevolgen oorlog Oekraïne

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Stichting Zeilen Van Vrijheid herdenkt deze gebeurtenis met de tentoonstelling Tour De Ambulance en vraagt vanuit een verwoeste ambulance aandacht voor de gevolgen van de Russische inval. Zaterdag 18 februari wordt de Tour de Ambulance afgetrapt in Leidschendam bij de Mall.

Centraal in de tentoonstelling staat een ambulance die in de Oekraïense regio Charkiv is verwoest bij een Russische aanval op een medische post. Dit voertuig staat symbool voor de verwoestende gevolgen van de oorlog voor de Oekraïense samenleving. Daarnaast besteedt de tentoonstelling aandacht aan verhalen van hulpverleners die in het geweld zijn omgekomen. Bezoekers worden uitgenodigd om de oorlogsslachtoffers te herdenken en in gesprek te gaan met de vrijwilligers van Zeilen van Vrijheid, om meer te weten te komen over de activiteiten van de stichting en de verschillende manieren waarop ze Oekraïne kunnen steunen.

Zaterdag 18 februari is de primeur van de Tour De Ambulance van 10:00 tot 20:00 uur bij de hoofdingang van de Mall. Er zal ook de mogelijkheid zijn om een donatie te doen om meer ambulances met medicijnen en hulpgoederen gereed te maken om die kant op te gaan. Hierna reist de Tour De Ambulance tot 1 maart langs andere plekken in Nederland.

Stichting Zeilen Van Vrijheid is in maart vorig jaar opgericht door vrijwilligers uit Nederland om hulpverleners, ziekenhuizen en burgers in Oekraïne te helpen. Inmiddels heeft Stichting Zeilen Van Vrijheid 132 ambulances naar Oekraïne gebracht, waaronder vijf ambulances speciaal voor pasgeboren kinderen, twee speciale pediatrische ambulances en één grote ambulancebus. Ook leverde de stichting een brandweerwagen, 40 ondersteunende voertuigen, meer dan duizend fietsen en meer dan 300 ton aan medische en humanitaire hulp.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter