Nieuws
Wethouder kritisch op winst Shell

Wethouder Marcel Belt (D66) heeft zijn wenkbrauwen gefronst toen hij kennis nam van de miljardenwinst die Shell over 2022 boekte: bijna 40 miljard euro. Dat heeft hij in een vergadering van de gemeenteraad gezegd. ‘Zeker in een tijd van energiearmoede en klimaatproblematiek’. Belt maakte zijn opmerkingen naar aanleiding van een vraag van Frank Wilschut (ChristenUnie). Die wilde weten wat de gemeente aanmoest met een in Utrecht aangenomen motie inzake ‘greenwashing’ door Shell. Volgens Belt gaat het daarbij om de relatie tussen Shell en Staatsbosbeheer. Shell investeert 17 miljoen euro in een fonds voor natuurontwikkeling van Staatsbosbeheer. Daardoor kunnen er tussen 2019 en 2031 vijf miljoen bomen in ons land geplant worden. Belt zag geen aanleiding voor de gemeente om zich met het geval te gaan bezig houden, ook al is Staatsbosbeheer ook een partner van de gemeente. Volgens de wethouder zoekt Staatsbosbeheer bewust naar geldschieters.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter