Nieuws
Leerlingen Veurs Lyceum krijgen sollicitatietraining

Leerlingen uit 3 mavo van het Veurs Lyceum in Leidschendam beleefden een spannende ochtend. Zij kregen een training ‘sollicitatiegesprekken voeren’ van ervaren personen uit het bedrijfsleven. Aan de hand van rollenspellen leerden de leerlingen hoe zij zich kunnen presenteren als ze een sollicitatiegesprek voeren. Na een aarzelend begin, wilden de meeste leerlingen graag onderdeel zijn van het rollenspel. De sollicitatietraining is onderdeel van loopbaanoriëntatie begeleiding waar de vakken Nederlands en maatschappijleer bij betrokken zijn. Bij Nederlands wordt een sollicitatiebrief geschreven en bij maatschappijleer maken de leerlingen een cv. Beide stukken worden gelezen door de trainers. Zij baseren het gesprek dan ook op de brieven en cv’s die de leerlingen hebben geschreven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter