Nieuws
Vlietland krijgt er groen bij

Recreatiegebied Vlietland verwelkomt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. De provincie Zuid-Holland is eigenaar van het gebied. De provincie wil de rust in het gebied bevorderen door de invloed van de A4 terug te dringen. Deze maand worden extra bomen en stuiken geplant.

In totaal gaan er dit voorjaar 143 bomen en 3087 struiken de grond in. Het gaat om inheemse soorten, zoals de zomereik, haagbeuk, fladderiep, appel, zwarte els, zachte berk, gewone liguster, gewone hazelaar, eenstijlige meidoorn, sleedoorn, kardinaalsmuts en aalbes. Bloem- en besdragende gewassen maken de omgeving extra aantrekkelijk voor vogels en insecten.

Gedeputeerde Anne Koning en bestuurslid Sonja Noot, van de Vereniging Vrienden van Vlietland, hielpen vrijdag (17 februari) een handje met de aanplant. Dat gebeurde in de nabijheid van de manege. (foto provincie ZH)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter