Activiteiten
Dierenambulance en Hospitaal zoekt vrijwilligers

Stichting Dierenambulance en Hospitaal Den Haag e.o. is een campagne gestart om nieuwe vrijwilligers te werven. Thema van de campagne is dat het niet uitmaakt wie u bent en wat u doet in het dagelijks leven: iedereen is welkom als vrijwilliger bij de dierenambulance.

Op een filmpje op de website en de social media kanalen van de organisatie zien we verschillende vrijwilligers voorbij komen. Steeds zowel in de rol die zij in het dagelijks leven vervullen, als in functie binnen de Dierenambulance Den Haag.

Voor de komende zomer zoekt de organisatie veertig nieuwe vrijwilligers. Het gaat met name om centralisten en ambulancechauffeurs. Huib den Heijer, vrijwilligersco√∂rdinator bij de Dierenambulance Den Haag e.o.: ,,Wij bieden zeven dagen per week, 24 uur per dag hulp aan dieren in nood. In de drukke zomermaanden hebben we alleen al op de meldkamer dagelijks negen vrijwilligers nodig. Per week hebben we minimaal 100 vrijwilligers nodig om 24/7 hulp te bieden aan dieren in nood.”

Zonder vrijwilligers kan de stichting niet bestaan. De rustigere winterperiode is een goed moment om nieuwe vrijwilligers in te werken. Ook start de basisopleiding voor de nieuwe mensen binnenkort.

Vacature ambulancechauffeur
In deze functie staat u vooraan bij het uitvoeren van de missie van de dierenambulance: het helpen van dieren in nood. Stressbestendigheid is van belang. Huib: ,,Het is belangrijk dat je rustig en doortastend handelt, ook in bijzondere situaties. Jij stelt het dier en de mensen eromheen, gerust. Vaak is het heel mooi, soms ook verdrietig.”

Vacature centralist
Als centralist in de meldkamer is het belangrijk dat u handig bent achter de computer en dat u meerdere dingen tegelijk kunt doen. Met meer dan 50.000 meldingen per jaar, wordt er namelijk nogal wat van u verwacht. U staat de melders netjes te woord en voert alles nauwkeurig in in het systeem. U heeft te maken met alle typen mensen. Daarbij stuurt u de ambulancechauffeurs aan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter