Nieuws
Hoogheemraadschap: werken aan Voorburgse bruggen

Het Hoogheemraadschap Delfland heeft onderhoudswerkzaamheden aangekondigd aan de Wijkerbrug en Kerkbrug, beiden in Voorburg. Daarbij zullen de bruggen afgesloten zijn voor alle verkeer omdat het brugdek er helemaal uit wordt gehaald. Ook het scheepvaartverkeer op de Vliet zal de bruggen niet kunnen passeren aangezien er ook gewerkt wordt vanaf pontons op het water. De werkzaamheden duren de gehele maand maart.

Bij beide bruggen gaat het om:

= Aanleg, hebben en houden van drie naast elkaar gelegen zinkers in de Vliet,

= Hebben en houden van de bestaande zinker in de Vliet,

= Graafwerkzaamheden ten behoeve van de aanleg of verlegging van kabels. Daarnaast worden ook objecten (zoals cameramasten en hekwerk) aangelegd en/of verlegd,

= Opstellen van een kraan gedurende de werkzaamheden aan de brug,

= Inzet van drijvende pontons voor de onderhoudswerkzaamheden aan de brug en toebehoren.

Ter toelichting meldt Delfland dat voor het conserveren van de brug het beweegbare brugdek tijdelijk uitgenomen moeten worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een kraan met als opstelplaats de Westvlietweg.

De scheepvaart op de Vliet wordt al gewaarschuwd getuige een groot bord op de oever. De gemeente is er nog niet toe over gegaan inwoners erop alert te maken dat de Wijker- en Kerkbrug binnenkort niet passeerbaar zijn en welke opties er dan wel zijn aan de andere kant van de Vliet te komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter