Nieuws
Nieuwe problemen verhuizing VRC

De gemeente Den Haag heeft de termijn waar binnen besloten moet worden over de inrichting van een nieuwe accommodatie voor rugbyclub VRC, met zes weken verlengd. Aanleiding vormt het feit dat Leidschendam-Voorburg niet voor de gestelde deadline van 17 februari een beplantingsplan op tafel heeft gelegd noch een onderzoek naar luchtstromen in relatie tot vleermuizen.

VRC moet weg van De Star in verband met woningbouw. De gemeente wil de club huisvesten op sportpark Westvliet (Groene Zoom). Dat is formeel grondgebied van Den Haag. Voor de inrichting van het terrein moet een omgevingsvergunning bij Den Haag worden aangevraagd. Dat proces loopt al een klein jaar. Inmiddels heeft Leidschendam-Voorburg het plan al drie maal aangepast, mede op verzoek van Den Haag.

Uit Haagse stukken blijkt dat er nog 113 bomen gekapt moeten worden voor de inrichting van een sportaccommodatie met een rugbyveld, beachvolleybalvelden en een clubgebouw alsmede de inrichting van parkeerplaatsen. Daarnaast moeten in- en uitritten veranderd worden.

Een woordvoerster van B&W Leidschendam-Voorburg erkent dat de deadline 17 februari was. ‘Zodra de aanvraag compleet is wordt deze in behandeling genomen door de gemeente Den Haag’, zo laat zij weten. Wanneer de aanvraag compleet is, meldt zij niet. Indien de aanvraag niet binnen de komende zes weken kan worden afgehandeld zal er een nieuwe procedure moeten starten.

Den Haag heeft drie weken de tijd om op grond van een volledige aanvraag een besluit te nemen. Eerder gaf de woordvoerster van B&W aan dat bij een positief besluit de werkzaamheden nog dit voorjaar konden starten. Zij noemde het ‘realistisch’ dat VRC dan dit najaar zou kunnen verhuizen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter