Nieuws
Weginspecteurs kunnen boetes uitdelen

Vier weginspecteurs van de provincie Zuid-Holland mogen voortaan boetes uitdelen. Ze hebben daartoe een speciale opleiding gevolgd. De vier zijn de eersten van in totaal 20 weginspecteurs die weggebruikers kunnen beboeten. Zuid-Holland is de eerste provincie waar weginspecteurs dit mogen doen. Tot nu toe moeten weginspecteurs die constateren dat een weggebruiker in de fout gaat een melding maken. Die wordt dan door derden verwerkt waarna betrokkene een boete krijgt opgelegd. Dat alles kost tijd en mankracht. Met het direct kunnen bekeuren wil de provincie de doelstelling om het aantal verkeersslachtoffers in 2050 op nul te hebben, dichterbij brengen. In Zuid-Holland vallen nu nog 100 verkeersdoden per jaar. Nog eens 6500 mensen raken in het verkeer gewond. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter