Nieuws
Werkzaamheden aan bruggen vanaf de zomer

Er wordt pas in juli/augustus gewerkt aan de Kerkbrug in Voorburg; in september/oktober aan de Wijkerbrug. Dat heeft de provincie Zuid-Holland bekend gemaakt. De provincie is beheerder van de Vliet en de oeververbindingen. De Nieuwe Tolbrug (Westvlietweg-Hoekweg) komt in november/december aan de beurt.

Vlietnieuws berichtte gisteren op grond van informatie van het Hoogheemraadschap Delfland over werkzaamheden aan Wijker- en Kerkbrug. Daarbij werd verwezen naar een bord dat nu reeds langs de Vliet te vinden valt. Daarop wordt scheepvaartverkeer erop gewezen dat vanaf 27 februari tot en met 31 maart er een stremming is bij beide bruggen tussen 07.00 en 19.00 uur. Door verkeer zijn de bruggen dan echter wel te gebruiken, zo is inmiddels duidelijk geworden.

De provincie gaat groot onderhoud doen aan de drie bruggen. Dat bestaat onder andere uit het vernieuwen van de brugaandrijving, elektrotechnische installatie en bediening. Ook wordt de brug compleet geverfd. Daarnaast worden de brugcamera’s en bedieningskasten van de bruggen vernieuwd en verplaatst. De kasten krijgen een minder zichtbare plek.

De bruggen zijn ongeveer 9 weken buiten gebruik en het verkeer volgt tijdens deze periode een omleidingsroute, aldus de provincie. Om zoveel mogelijk rekening te houden met gebruikers van de Kerkbrug, wordt tijdens de zomervakantie aan deze brug gewerkt. De activiteit bij de Wijkerbrug wordt gecombineerd met de herfstvakantie. Bij de Nieuwe Tolbrug komt waarschijnlijk een tijdelijke brug voor voetgangers en fietsers.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter