Nieuws
Bewoners Via Verdi beklagen bereikbaarheid

Er moet geen tunnel komen onder de N14 door tussen Mgr. Van Steelaan en Heuvelweg; de oversteek voor auto’s tussen IJsvogellaan en Lavendel moet blijven bestaan; de oversteken voor fietsers en voetgangers op Heuvelweg en Noordsingel mogen niet verdwijnen; er moet geen fietsroute komen over het dak van de N14 heen.

Deze verlangens heeft de bewonerscommissie Via Verdi Leidschendam bij monde van de heer Jos Dekkers neergelegd bij gemeenteraadsleden tijdens een zogenoemde ‘beeldvorming’. Op 7 maart worden ze formeel aangeboden bij een commissie uit de gemeenteraad middels een petitie. Aan de Via Verdi staan 130 appartementen.

Door de komst van de tunnel worden bewoners van de Via Verdi ernstig in hun bereikbaarheid benadeeld, aldus Dekkers. De kruising Lavendel-IJsvogellaan verdwijnt. Dat betekent veel omrijden. Het verdwijnen van oversteken voor fietsers en voetgangers houdt in dat bewoners die fietsen of lopen steeds over de N14 heen moeten om van west naar oost te kunnen. De fietsroute op de N14 is geen alternatief. Die loopt van noord naar zuid, is duur en verstoort de rust van bewoners aan de Via Verdi.

Dekkers betoogde dat de verkeersoverlast rond de Mall en op de N14 best meevalt. Er is hoogstens 60 dagen per jaar tussen 12.00 en 18.30 uur een probleem. Door verkeersmanagement en het slimmer benutten van de wegen is dat oplosbaar, zo stelde hij.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter