Nieuws
Buurtpreventen nemen kijkje in meldkamer politie
Buurtpreventen uit Leidschendam-Voorburg hebben een kijkje kunnen nemen bij meldkamer De Yp van Politie Haaglanden. Theo Senden, buurtprevent van team Damsigt: ,,Het was indrukwekkend om te horen en zien hoe de meldkamer werkt.”

De gemeente organiseert ieder jaar voor alle leden van de buurtpreventieteams uit Leidschendam-Voorburg een themadag of -avond. Nu stond de meldkamer van de politie centraal, 100 buurtpreventen gingen mee. Politie- en wijkagenten vertelden over hun werkzaamheden op het Operationeel Centrum. Daarna kregen de buurtpreventen in groepjes een rondleiding en konden de werkvloer zien.

Buurtpreventen lopen in kleine teams op onregelmatige tijdstippen een ronde door de wijk. Zij letten dan op veiligheid, ongebruikelijke situaties en misstanden. Deze worden gemeld bij de politie of de gemeente. Diana Janssen, coördinator buurtpreventie bij de gemeente: ,,De buurtpreventieteams hebben soms contact met de meldkamer. Daarom was het voor hen interessant om het werkproces van dichtbij te ervaren en te zien wat er met hun melding naar 0900 – 8844 of 112 gebeurt.”

In de gemeente zijn 10 buurtpreventieteams actief. Een buurtpreventieteam bestaat uit gemotiveerde en betrokken inwoners (18+) die zich actief inzetten voor de wijk. Meer weten of interesse om buurtprevent te worden? Kijk dan op de projectpagina buurtpreventie of mail naar ikhouvanmijnbuurt@lv.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter