Nieuws
Politie is alert op kinderlokkers
De politie reageert op de mogelijke aanwezigheid van kinderlokkers in Leidschendam-Voorburg: ‘Vorige week kregen we een melding dat een man en een vrouw snoepjes aanboden aan kinderen bij een schoolplein in Voorburg. Later die week heeft een man een leerling aangesproken bij een schoolplein in Leidschendam. We zijn alert op dit soort meldingen en nemen deze heel serieus. Aan de hand van deze twee meldingen hebben we onderzocht wat er precies is gebeurd, maar hebben we uit voorzorg ook extra gesurveilleerd. Zowel opvallend in uniform als onopvallend. We merken dat er sinds deze twee meldingen allerlei geruchten rondgaan. Bij ons zijn vooralsnog geen andere meldingen bekend van vergelijkbare incidenten in de omgeving. Wat kunt u zelf doen? Let goed op uw omgeving. Ook raden we aan uw kinderen goed uit te leggen dat ze moeten oppassen met vreemden, hoe vriendelijk ze ook overkomen. Ons advies is dat ze iemand erbij roepen die ze kennen of zo snel mogelijk weggaan. Natuurlijk belt u bij verdachte omstandigheden direct 112, zodat wij polshoogte kunnen nemen. Heeft u vragen, dan staan wij uiteraard voor u klaar via 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem informatie delen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000. Tot slot kunt u altijd uw zorgen met ons delen. Dat kan via 0900 – 8844, maar ook via de wijkagent’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter