Nieuws
Aanleg eerste voedselbos gestart
Binnenkort groeit in de Fransstraat in Voorburg een klein voedselbos met eetbare planten, bomen en struiken: Nehalennia Tuin. Het is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met Stichting Terra, Particimeer, Foxtaal, New Mantua en de gemeente, die de grond ter beschikking stelt.

Het wordt een plek voor de natuur; zowel voor vogels, insecten en planten, als voor mensen. Wethouder Marcel Belt: ,,Ik ben blij met initiatieven die vanuit inwoners zelf komen, zoals de aanleg van dit voedselbos. Ik daag graag meer inwoners uit om hun omgeving te vergroenen. Dat kan bijvoorbeeld door een geveltuin aan te leggen of de ruimte rondom een boom te vergroenen. Tegels eruit en planten erin dus.”

De vrijwilligers willen het kleine voedselbos ontwerpen ter nagedachtenis aan Nehalennia: de Nederlandse godin van de natuur. Nehalennia werd duizenden jaren geleden aanbeden door Keltische stammen die waarschijnlijk ook in Voorburg hebben gewoond. Er groeien straks verschillende soorten eetbare planten, bomen en struiken. De noten, vijgen, peren, appels en pruimen mogen in overleg met de vrijwilligers vrij geplukt worden. Iedereen is welkom. Wilt u meehelpen om Nehalennia Tuin tot bloei te laten komen? Stuur dan een mail naar nehalenniatuin@hotmail.com

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter