Nieuws
CDA heeft vragen over kinderlokkers

CDA-gemeenteraadslid Diederik Visser heeft naar aanleiding van berichten dat er kinderlokkers actief zouden zijn bij basisscholen in Leidschendam-Voorburg, vragen aan B&W gesteld:

= Is het college van B&W bekend met deze berichten,

= Kan het college aangeven of zij contact met de scholen en de politie heeft opgenomen over deze berichten,

= Weet het college of het bericht – ook op social media- juist is dat dit ‘wellicht een oud bericht is’,

= Is het college het met het CDA eens dat berichten van deze aard met de grootste zorgvuldigheid moeten worden behandeld. a) Omdat ze waar zijn en kinderen te allen tijde veilig moeten zijn. b) Het inderdaad een gerucht is en dan alles moet worden voorkomen dat een heksenjacht/panieksituatie ontstaat,

= Kan het college daarom aangeven welke (gezamenlijke) maatregelen genomen zijn door de scholen en de politie en ziet het college daar nog een eventuele rol voor de gemeente (maatschappelijk belang van rust dan wel sociale veiligheid) rond dit soort ophef? (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter