Nieuws
Prominent VVD-gemeenteraadslid stapt op

De tweede man van de VVD-fractie in de gemeenteraad, Ole Heil, stapt op. Hij verhuist naar Gelderland. Heil zat sinds maart 2018 in de gemeenteraad. Hij stond destijds tweede op VVD-kieslijst en was later fungerend fractievoorzitter. In maart 2022 stond Heil opnieuw tweede op de VVD-kieslijst. Hij was medeonderhandelaar bij de vorming van de coalitie VVD, GBLV, D66.

Zijn afscheidsbrief aan de gemeenteraad luidt aldus:

‘Beste collega’s,

Met pijn in het hart moet ik jullie melden dat ik de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg binnenkort zal gaan verlaten. Later dit voorjaar zal ik met mijn gezin verhuizen naar het Gelderse Rozendaal.

Het was een voorrecht om samen met jullie de inwoners van onze mooie gemeente de afgelopen vijf jaar te mogen vertegenwoordigen. Onze samenwerking heb ik als heel fijn ervaren. In deze korte periode heeft de VVD, helaas nog op één na, met alle partijen samen in een coalitie gezeten. Dat toont volgens mij aan dat het met de samenwerking en het onderling vertrouwen in de basis wel goed zit. Natuurlijk denken we soms, of zelfs vaak, anders over dingen. Maar dat is goed. Daarvoor zitten we er ook. Maar voor en na een stevig debat weten we elkaar persoonlijk goed te vinden. En zo hoort het ook. Hard op de inhoud, zacht op de persoon. Op het sportveld, op je werk en dus ook in de Raad. Ik kijk terug op een leuke, leerzame en waardevolle periode.

Om een goede overgang naar mijn opvolger in de fractie van de VVD mogelijk te maken dien ik mijn officiële ontslagbrief in daags na de raadsvergadering van 21 maart. Tot die tijd zal ik mijn werkzaamheden nog voortzetten. Als alles goed gaat zou mijn opvolger dan in de vergadering van 18 april geïnstalleerd kunnen worden.

Beste collega’s, dank voor de samenwerking. Dank voor jullie inzet, elke dag weer, om Leidschendam-Voorburg een stukje mooier te maken. En beste mensen van de griffie. Dank voor jullie geweldige inzet om ons werk mogelijk te maken. Heel soms voor de schermen, maar meestal erachter, zijn jullie voor ons een rots in de branding.

En wees gerust. Jullie zullen mij na mijn ontslag niet terugvinden in de vergadering als inspreker. Ook ben ik niet van plan commentaar te gaan leveren vanaf de zijlijn via de media. Jullie moet het doen, namens onze inwoners. Daarvoor zijn jullie, als inwoners van onze gemeenste, gekozen. Gekozen om ons allen te vertegenwoordigen en daar heb ik het volste vertrouwen in.

Het gaat u goed! Met vriendelijke groet, Ole Heil’.

Wie Heil gaat opvolgen is nog onduidelijk. Op grond van de kieslijst zou dat Nicole van de Hoeve uit Voorburg moeten zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter