Nieuws
Vijvers en sloten worden uitgebaggerd

De vijvers en sloten in het Groot Zijdepark en park Rusthout in Leidschendam, het Corbulopark in Voorburg en de sloten in Stompwijk worden komende 3 weken gebaggerd. Een baggerboot haalt dan het slib van de vaste bodem. De werkzaamheden vinden plaats vanaf maandag 27 februari tot en met vrijdag 19 maart.

Het slib bestaat vooral uit plantenresten dat zich door de jaren heen heeft opgestapeld. Door dit te verwijderen, kan het water beter worden aan- en afgevoerd. Hierdoor komen de vijvers en sloten niet of minder snel droog te liggen. Ook zorgt baggeren voor voldoende ruimte in de vijvers en sloten om wateroverlast van bijvoorbeeld extreme regenbuien te verminderen. Daarnaast verbetert de kwaliteit van het water voor planten, vissen en andere (water)dieren door te baggeren. Het baggeren is ongeveer eens in de 8 tot 10 jaar nodig.

In alle vijvers en sloten wordt een gedeelte van de bodem met rust gelaten om de vissen en waterdieren de kans te geven om te schuilen. Na het baggeren wordt het slib afgevoerd naar een baggerdepot. Daar kan het indrogen waarna het ter plaatse verwerkt wordt als ophoging. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter