Nieuws
Lionsclubs doneren pakken koffie aan voedselbank

Sinds 2012 zamelt Lionsclub Voorburg gedurende de maand december Douwe Egberts waardepunten in om te verzilveren tegen pakken koffie voor de Voedselbank. Het eerste jaar werd alleen in Voorburg ingezameld, daarna ieder jaar in toenemende mate ook elders in het land. Bij de door Lionsclub Voorburg gecoördineerde landelijke actie in 2022 zamelden 160 Lionsclubs en 60 Voedselbanken verspreid over het hele land een recordaantal van 132.000.000 waardepunten in. Dit grote aantal waardepunten leverde 210.000 pakken koffie op.

De hoeveelheid punten die in Leidschendam-Voorburg werd ingezameld door Lionsclub Voorburg en Lionsclub Voorburg Prinses Marianne was goed voor 1816 pakken. Leden van beide clubs hebben de koffie inmiddels aan de Voedselbank overhandigd. Koffie is duur en lang houdbaar. Daarom zit het zelden in de pakketten die de Voedselbank wekelijks aan de klanten uitdeelt en is dus zeer welkom. De Voedselbank en Lionsclubs danken allen die hebben bijgedragen aan het succes en roepen iedereen op D.E-waardepunten te sparen voor de inzameling aanstaande december met als motto: ‘Iedereen een bakkie’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter