Nieuws
Nieuw Sint Maartenscollege wordt vierkant

Het nieuwe Sint Maartenscollege in Voorburg wordt een vierkant gebouw op de plek van de huidige school, met vier etages. Er komt meer groen rond de school. Leerlingen moeten met hun fietsen naar de Aart van der Leeuwkade. De in- en uitgang aan de Marcellus Emantslaan valt weg. De sloop/nieuwbouw is voorzien voor 2025-2027. Eerdere ideeën om de nieuwbouw te verplaatsen zijn vervallen. Bezien wordt nog of de kapel bij de school gehandhaafd kan worden. Dat wil de gemeente graag. Er wordt ook gekeken naar een mogelijke verdiepte aanleg van de school en naar het beperken van de vier etages tot drie aan de kant van de Marcellus Emantslaan en Louis Couperusstraat. Het gebouw biedt straks plek aan 1350 leerlingen. In de komende jaren wordt een ontwerp gemaakt en het plan verder uitgewerkt. Ook zal tijdelijke huisvesting voor de leerlingen geregeld moeten worden. B&W en de gemeenteraad moeten bovendien nog het benodigde geld voor de sloop/nieuwbouw vrij maken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter