Nieuws
Overlast in Prinsenhof

Meer dan de helft van de bewoners van de Leidschendamse wijk Prinsenhof, 56 procent, ondervindt vaak overlast veroorzaakt door jongeren. Die overlast is er gedurende het hele jaar 44 procent), bijna dagelijks (47 procent) doch met name op vrijdag (36 procent). De overlast wordt ‘s avonds (71 procent) en na 22.00 uur (66 procent) ervaren. Dat is gebleken uit een Buurtpeiling overlast Prinsenhof die de gemeente heeft gehouden. Als vormen van overlast worden het meest genoemd: geluid (25 procent: afsteken vuurwerk, draaiende motoren, schreeuwen, muziek), vervuiling (25 procent), drugs (16 procent), onveiligheid (12 procent), lachgas (9 procent). 53 procent van de inwoners die overlast ervaren meldt dat niet; 27 doet dat bij de politie. Bewoners die overlast ervaren reageren daarop meestal door de bewuste plek te mijden. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter